Legfrissebb híreink

26

Ápr

2018

NYÍLT NAPOK A CSODAKERT ÓVODÁBAN

Kategória: Közérdekű hírek

Minden kedves érdeklődő szülőt és kisgyermeket szeretettel várunk, hogy megismerkedhessen óvodánkkal és a leendő óvó nénikkel. Óvodánk nyitott óvodaként, tárt kapukkal várja az... Bővebben ...

Minden kedves érdeklődő szülőt és kisgyermeket szeretettel várunk, hogy megismerkedhessen óvodánkkal és a leendő óvó nénikkel. Óvodánk nyitott óvodaként, tárt kapukkal várja az érdeklődő kedves családokat.

Ezért
április 23. – május 31-ig
minden nap, a kötetlen játékidőben betekintést nyerhetnek óvodánk életébe
délelőtt 10 30-tól 11 30 –ig.

Időpont egyeztetés: csodakertovi12@gmail.com vagy +36 30 4006390 számon Orosz Márta óvodavezetővel.  Sok szeretettel várjuk! 

09

Máj

2017

Táborozzatok nálunk nyáron!

Kategória: Közérdekű hírek

​Nálunk nincs megállás! Ha kevés a szabadság, és problémát okoz, hogy nyáron hol legyen a gyerkőc, várunk szeretettel most és minden nyáron!
Rengeteg programmal, játékos angollal,... Bővebben ...

​Nálunk nincs megállás! Ha kevés a szabadság, és problémát okoz, hogy nyáron hol legyen a gyerkőc, várunk szeretettel most és minden nyáron!
Rengeteg programmal, játékos angollal, zenével, kreatív bíbelődéssel töltjük mindennapjainkat, és ha szeretnétek részesei lenni, nyáron lehetőségetek van rá.
Hogy idén mi vár az ovisokra/bölcsisekre, az meglepetés.

07

Nov

2016

Zenetanulás gyerekkorban

Kategória: Közérdekű hírek

A zene jót tesz a léleknek, kellemes kikapcsolódást nyújt és lehetőséget a kreatív művészeti tevékenységre is. A korai években elkezdett zenetanulás olyan életen át tartó... Bővebben ...

A zene jót tesz a léleknek, kellemes kikapcsolódást nyújt és lehetőséget a kreatív művészeti tevékenységre is. A korai években elkezdett zenetanulás olyan életen át tartó előnyöket biztosít a hobbiként vagy komolyan ezzel foglalkozó gyerekeknek, amivel a zenét hanyagoló társaikkal szemben egy lépéssel előrébb járnak.
Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy családi bölcsődénkben is zenére, énekre tanítsuk a kicsiket. Az éneklés, a hangszeren történő tanulás nagy mértékben fejleszti az agyat, például hatással van a kognitív képességek alakulására. A zenetanulás pozitív irányba változtatja a tér-vizuális memóriát és gondoskodik róla, hogy az agy gyorsabban, hatékonyabban legyen képes új információkat, ismereteket feldolgozni.
Elősegíti a bal agyfélteke fejlődését is, ide tartozik például a nyelvtanulás készsége is, fejleszti a kreativitást, az önkifejezés képességét. Ezen kívül a zenetanulás megismerteti a gyerekeket a kemény munka értékével, fegyelemre tanítja őket, csapatmunkára.
Családi bölcsődénkben zenére is oktatjuk a kicsiket, sok más tevékenység mellett. Budapesti magánbölcsődénk az Ön gyermekét is szeretettel várja!

16

Okt

2016

Angoltanulás már az óvodában!

Kategória: Közérdekű hírek

A mai világban nélkülözhetetlen minimum egy idegen nyelv ismerete az anyanyelven kívül, a legelterjedtebb nyelv pedig egyértelműen az angol. Megalapozhatjuk gyermekünk sikeres jövőjét azzal, ha angol foglalkozásokat tart&oa... Bővebben ...

A mai világban nélkülözhetetlen minimum egy idegen nyelv ismerete az anyanyelven kívül, a legelterjedtebb nyelv pedig egyértelműen az angol. Megalapozhatjuk gyermekünk sikeres jövőjét azzal, ha angol foglalkozásokat tartó óvodába íratjuk! Az óvodás kor tökéletes időszak arra, hogy a gyermek játszva, és az iskolásoknál, középiskolásoknál, sőt, akár a felnőtteknél is hatékonyabban és könnyebben sajátítson el idegen nyelveket, hiszen az óvódások elképesztő mennyiségű információ befogadására képesek.
A nyelvtanulásra nincs „túl korai” időpont, hároméves kortól már bőven érdemes ráhangolni a gyermeket a nyelvtanulásra!
A nyelvtanulással járó nyelvi váltások akkor válnak kényelmessé a kisgyermekek számára, ha egy kellemes, barátságos környezetben, lehetőleg mindig ugyanazoktól a személyektől tanulnak, így hamar össze tudják kapcsolni, hogy kikhez milyen nyelven kell szólni. Ha minden adott a kellemes és biztonságot nyújtó, játékos környezethez, akkor a nyelvtanulás semmi plusz nehézséget nem jelent a gyermeknek, az angol dalok és mondókák tanulása ugyanakkora – vagy még nagyobb – élmény lesz az óvodában, mint az anyanyelvű foglalkozások! Várunk minden érdeklődőt és leendő Csodakert óvodást! Nálunk minden nap angolozhatnak.

16

Nov

2016

Montessori jellegű óvoda

Kategória: Közérdekű hírek

Az óvodások számára kiemelt jelentőségű, hogy olyan inspiratív környezetben töltsék idejüket, ahol minden adott a tehetség kiteljesedésére.
 
Mint tudjuk, a gyerekek esetében sokkal... Bővebben ...

Az óvodások számára kiemelt jelentőségű, hogy olyan inspiratív környezetben töltsék idejüket, ahol minden adott a tehetség kiteljesedésére.
 
Mint tudjuk, a gyerekek esetében sokkal nagyobb a világ dolgai iránt való érdeklődés, mint felnőttkorban. Ahhoz, hogy az óvódás korú csemeték felnőttként helyt tudjanak állni a világban, elengedhetetlen azoknak a körülményeknek a megteremtése, ahol nem szabnak gátat kreativitásuknak és energiáiknak.
 
Ideális esetben az óvodáknak olyannak kellene lenniük, mint amit fent vázoltunk, azonban a legtöbbjük esetében mindez nem valósul meg. Ez rendkívül sajnálatos, mert az ebben a korban lévő gyermekek az óvodában töltik a nap legnagyobb részét. A Montessori módszerű óvoda azonban élenjár, hiszen célja a gyermekközpontúság!
 
 Az oviban Montessori eszközöket is alkalmazunk a fejlesztő munka során, ezzel is sarkallva a gyerekeket arra, ami a Montesszori módszer lényege is: "Segíts, hogy magam csinálhassam!"
 
 

28

Ápr

2016

Töltse a nyarat is vidáman a gyermek!

Kategória: Közérdekű hírek

Vannak, akik nem szívesen adják gyermeküket bölcsődébe és egyre húzzák, halasztják azt az időpontot, amikor majd a gyerkőcnek el kell szakadni az otthon melegétől. Ön ne tegye!

Higgye el, nem bánja,... Bővebben ...

Vannak, akik nem szívesen adják gyermeküket bölcsődébe és egyre húzzák, halasztják azt az időpontot, amikor majd a gyerkőcnek el kell szakadni az otthon melegétől. Ön ne tegye!

Higgye el, nem bánja, meg, különösen akkor nem, ha a megfelelő bölcsődébe íratja be gyermekét, például a mi budapesti magánbölcsődénkbe! Miért kihagyhatatlan lehetőség, hogy a mi felügyeletünk alatt tanul, játszik, barátkozik a kisgyerek?

Egyszerűen azért, mert amellett, hogy óvjuk, fejlesztjük és szeretjük, még kitűnően is szórakozik nálunk. Nincs ez másként nyáron sem. Magánbölcsődénkbe még a nyári hónapokban is tartunk felvételt. Miért várnának az őszi hónapokig, amikor nálunk a nyár is csupa móka és kacagás?

Meglátja, gyermeke haza se akar majd menni! Az állandó programjaink között szerepel nyári tábor, erdei kirándulás, úszás, nyelvtanulás, de még lovaglás, kézműves foglalkozás és görkorcsolyázás is. Ennyi szórakozás közepette ki szeretne máshol lenni? Természetesen az ovisokat és régi óvodásainkat is szeretettel várjuk táborozni.

Ne gondolkodjon tovább, írassa be gyermekét hozzánk, és tudja őt egész évben a legszeretetteljesebb helyen!

04

Ápr

2016

Mi a Montessori szellemiséget is alkalmazzuk

Kategória: Közérdekű hírek

Montessori pedagógia előnyei és elvei:

Montessori pedagógiai rendszere alkalmazható a nevelés minden szintjén: bölcsödében, óvodában, általános és középiskolában, sőt... Bővebben ...

Montessori pedagógia előnyei és elvei:

Montessori pedagógiai rendszere alkalmazható a nevelés minden szintjén: bölcsödében, óvodában, általános és középiskolában, sőt még az egyetemen is.

Mária Montessori pedagógiájának legjellemzőbb gondolata: „Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!”

Korunkban a tudományok gyors fejlődése miatt nem a tudás mennyiségére kell a nevelésnek törekednie, hanem a személyiség formálására, a képességek fejlesztésére, mert ez alapozza meg a konvertibilis tudást.

Montessori pedagógia célja: nyugodt, békés, légkörben, egymással toleráns, segítőkész, tevékeny gyermekek nevelése. A pedagógus magatartásával és a környezettel biztosítsa az egészséges életvitelt, a gyermekek szocializációját, képességeik differenciált fejlesztését, érzelmi világuk gazdagítását, a szép iránti vonzalmuk kialakítását. Saját tapasztalatok alapján tegyenek szert minél biztonságosabb alapvető ismeretekre, problémamegoldó gondolkodásra. Leljenek örömet az ismeretszerzésben, a kreativitásban, önmaguk fejlesztésében. Ismerjék, szeressék és védjék a természetet.

Elsődleges feladatok közé tartozik az önállóság fejlesztése, szociális magatartás fejlesztése, az összetartozás az egymásra figyelés, az önfegyelem és felelősségtudat alakítása, fejlesztése.

Montessori pedagógia alapja: a gyermekbe vetett bizalom. Montessori megfogalmazásában a szeretet a kreativitás forrása.

Montessori által kifejlesztett eszközök a fejlesztő játékra jellemző ismérvekkel rendelkeznek.

Pedagógus feladata, hogy figyeljen, segítsen. A megfigyelés állandó készenlétet jelent, amely által minden egyes gyermek folyamatosan tapasztalhatja a pedagógus szeretetét, figyelmét.

Segítségével a pedagógus megismeri a gyermek hajlamait, kialakítja közvetlen pedagógiai feladatait.

26

Márc

2016

Csodálatos ajándék a Csodakert Ovitól - 50% kedvezmény

Kategória: Közérdekű hírek

Szeretettel várjuk családias hangulatú, kis közösségünkbe az óvodás körú gyerekeket. Óvodánk szeptembertől a Montessori módszer elemeivel is gazdagítja programját.
A beiratkozás... Bővebben ...

Szeretettel várjuk családias hangulatú, kis közösségünkbe az óvodás körú gyerekeket. Óvodánk szeptembertől a Montessori módszer elemeivel is gazdagítja programját.
A beiratkozás folyamatos.

Május végéig beiratkozóknak 50% kedvezményt biztosítunk a szeptember és október havi összes díjból!

​Érdeklődni a 0630-418-5102-es számon lehet 14 óra után.
Bölcsődés csoportunkba is van még egy-két hely!!!

05

Márc

2016

Milyen előnyei vannak a magánbölcsődének és magánóvodának?

Kategória: Közérdekű hírek

​Milyen előnyei vannak a magánbölcsődének és magánóvodának?
 
Minden anya életében eljön a dilemma: érdemes-e magánbölcsődébe vagy óvodába íratnia... Bővebben ...

​Milyen előnyei vannak a magánbölcsődének és magánóvodának?
 
Minden anya életében eljön a dilemma: érdemes-e magánbölcsődébe vagy óvodába íratnia gyermekét? A megfelelő óvoda vagy bölcsőde minden szülő számára mást jelent, ezért a választás igen összetett és fontos feladat.
 
Minden anyának fontos, hogy gyermeke egészségesen fejlődjön, hogy foglalkozzanak vele, hogy hasznosan töltse idejét, de mindemellett jól érezze magát és játékra is bőven jusson idő.
 
Magánóvodánkban és bölcsődénkben minden felügyelő magasan képzett, és lelkiismeretesen végzi munkáját. Sok energiát fordítunk arra is, hogy minden kicsi a saját tempójában tanulhasson, és mindezt a külön neki szánt módon tehesse meg. A magánóvodák nagy előnye, hogy a kicsik garantált törődést kapnak, minden egyes gyermekre ugyanannyi időt fordítanak és gondoskodnak arról, hogy senki se maradjon le a többiektől. A kis létszámú csoportok is ezt biztosítják.
 
Amennyiben igazán jó magánóvodát vagy bölcsődét keres, nálunk megtalálta!

24

Márc

2015

NYÍLT NAP

Kategória: Közérdekű hírek

Nyílt napot tartunk március 31-én kedden szülőknek és az érdeklődőknek. Zeneovis, zenebölcsis és angol foglalkozásokat lehet megtekinteni, miközben megismerkedhetnek a nevelőinkkel. Kérjük jelentkezzenek az... Bővebben ...

Nyílt napot tartunk március 31-én kedden szülőknek és az érdeklődőknek. Zeneovis, zenebölcsis és angol foglalkozásokat lehet megtekinteni, miközben megismerkedhetnek a nevelőinkkel. Kérjük jelentkezzenek az alábbi telefonszámon 14 óra után. +36304185102.

23

Okt

2014

Őszi szüneti programjaink külsősöknek és régi óvodásainknak is!

Kategória: Közérdekű hírek

Szeretettel várjuk óvodásainkat, családi napközink gyermekeit, külsősöket és régi óvodásainkat az alábbi programokra az őszi szünetben. Kérjük előre jelezzék részvételi... Bővebben ...

Szeretettel várjuk óvodásainkat, családi napközink gyermekeit, külsősöket és régi óvodásainkat az alábbi programokra az őszi szünetben. Kérjük előre jelezzék részvételi szándékukat az alábbi számon: 0630/4185102-es számon.

Hétfő: Kipp-kopp mese jógába ágyazva és kreatív foglalkozások
Kedd: Állatijó bemutató és kerékpározás
Szerda: görkorcsolya és erdei séta
Csütörtök: zeneovi, zenebölcsi és kreatív foglalkozások
Péntek: nagy angol foglalkozás

18

Okt

2014

Görkorcsolya a nagy teraszunkon.

Kategória: Közérdekű hírek

Görkorcsolya oktatást  addig tudjuk folytatni, amíg tart a meleg idő.
Tudunk kölcsönözni néhány felszerelést még azok számára akik még most is csatlakoznának. Az oktatást saját... Bővebben ...

Görkorcsolya oktatást  addig tudjuk folytatni, amíg tart a meleg idő.
Tudunk kölcsönözni néhány felszerelést még azok számára akik még most is csatlakoznának. Az oktatást saját nevelőink tartják, amíg a gyerekek stabilan állnak a görkorcsolyán, így ez a kezdőknek ingyenes. Később Tóni bácsi veszi majd át a csoportot, aki profi jég- és görkorcsolya oktató. A nyári görkorcsolya mellett a téli jégkorcsolyát is megszervezzük. Tóni bácsival a foglalkozásokat térítés ellenében lehet igénybe venni. A téli jégkorcsolyára kérem a szülőket, hogy jelentkezzenek időben, már most ősszel is fel lehet iratkozni a jégkorcsolya csoport listájára. A jégkorcsolya mellett síelő csoportot is indítunk majd a télen. Ezen is érdemes gondolkodni, mert a kinti mozgás télen is nagyon fontos és a jégkorcsolya és a síelés nagyon jól fejleszi a mozgáskoordinációt amellett hogy hatalmas élmény, kikapcsolódás és friss levegőn töltött idő a gyerekeknek.

17

Okt

2014

Erdei kirándulásaink

Kategória: Közérdekű hírek

Ősszel is járunk  a közeli erdőbe felfedezni az erdő szépségeit és a természet rejtelmeit.
Az esős, hűvös idő se riaszt el minket, ezért kérünk réteges öltőzetet, sapkát és... Bővebben ...

Ősszel is járunk  a közeli erdőbe felfedezni az erdő szépségeit és a természet rejtelmeit.
Az esős, hűvös idő se riaszt el minket, ezért kérünk réteges öltőzetet, sapkát és gumicsizmát behozni a kedves szülőktől..

Az örökmozgó kicsik energiáit minden időszakban lekötni igazi kihívást jelent a legtöbb szülő számára, hiszen míg a gyermekek élvezik a kellemes tavaszi, nyári, vagy őszi, téli napokat, addig a szülőket köti a munkaidő és egyéb kötelességek. Megannyi remek és izgalmas programlehetőség kínálkozik a gyermekek számára, amely nem csupán nekik jelent élményt, de a felnőttek dolgát is megkönnyítik.

Népszerű és élmény dús programlehetőségek az erdei séták, amely keretein belül a picik megismerkedhetnek a természet szépségeivel, a növény- és állatvilággal, természetes élőkörnyezetükben találkozhatnak megannyi természeti jelenséggel, élőlénnyel és nem utolsó sorban a mozgás szeretetére neveli őket ez a program. Továbbá kiváló alkalom szociális kapcsolatok kialakítására egy-egy kirándulás, hiszen a kicsik társaikkal együtt fedezhetik fel a világot.

A Happy Garden Családi Napközi és Csodakert Óvoda keretein belül folyamatosan szervezünk a gyerekeknek erdei sétákat, amelyekkel örök élményt szeretnénk szerezni és a szülők terheit könnyíteni. Várjuk szeretettel egész évben a kíváncsi és energikus gyermeket, hogy együtt tölthessük az izgalmas napokat a természetben, friss levegőn!

Bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

05

Szept

2014

OkosBaba Szeminárium

Kategória: Közérdekű hírek

Következő OKOSBABA szeminárium:
2014. szeptember 20-án szombaton 9:00-14:00 -ig.

Előzetes bejelentkezés szükséges : 06-30/418-5102 du. 14 órától
"Papucsot kérjük, mindenki hozzon... Bővebben ...

Következő OKOSBABA szeminárium:
2014. szeptember 20-án szombaton 9:00-14:00 -ig.

Előzetes bejelentkezés szükséges : 06-30/418-5102 du. 14 órától
"Papucsot kérjük, mindenki hozzon magával!"

A programról:
Szombaton a HAPPY GARDEN Családi Napköziben, Bp, XII. Irhás árok u. 65.
9.00. - 14.00. óráig tartjuk a szemináriumot Vankó Magdolna vezetésével.
Az OkosBaba program bevezetésre került a két családi napköziben azzal a céllal, hogy most kisgyermek korban alapozzuk meg a későbbi gyors és hatékony tanulást gyermekeinknél. Már 4 hónapos kórtól alkalmazhatják az otthon lévő szülők is kisbabájuknál, ezért sok kisbabás szülőt is várunk tanfolyamunkra, illetve bárkit aki érdeklődik a módszer iránt.

Ez egy olyan módszer, melyben a közös játékkal tudást adhatsz gyermeked kezébe. Olyan soha vissza nem térő játékos lehetőségeket, mellyel gyermeked megtanulja szeretni a tanulást.

Szeretnéd, ha a veleszületett képességeit iskolás korában is kamatoztatni tudná, ha kiváló felfogó képessége megőrzésével a tanulás könnyedén és gyorsan menne, sok időt nyerve játékra, sportra, zenére és a nyelvek gyakorlására, túlterhelés nélkül? Magabiztosan és kiegyensúlyozottan élne?

Fedezd fel, milyen módszerekkel, játékokkal lehet!

A világon több tízezer szülő alkalmazza, vagy alkalmazta a módszert, ami a napi időből mindössze néhány percet vesz igénybe.

10

Febr

2014

Kedvelt választható fakultatív tevékenységek

Kategória: Közérdekű hírek

Helyben:
Képesség fejlesztő foglalkozások
Zeneovi, zenebölcsi
Görkorcsolya
Sakkoktatás
Erdei séták

Buszos programok:
Sóbarlang a közelben (Madárhegyi lakópark)
... Bővebben ...

Helyben:
Képesség fejlesztő foglalkozások
Zeneovi, zenebölcsi
Görkorcsolya
Sakkoktatás
Erdei séták

Buszos programok:
Sóbarlang a közelben (Madárhegyi lakópark)
Úszás oktatása (Hóvirág Klub tanuszódája)
Sí és jégkorcsolya oktatás (Fogarasi Síiskola)
Lovaglás (Kamaraerdő)

Angol:
Mindennapos angol foglalkozás, minden csoportban.

Bibliai történetek:
BIBLIAI TÖRTÉNETEK foglalkozás minden csütörtök délelőtt.

17

Ápr

2014

A sakk hatásai a gyerekre

Kategória: Közérdekű hírek

A sakk egy régi és napjainkban is igen népszerű játék, melyről nem is gondolnánk, milyen változatos és a későbbiekben is hasznos tudást adhat gyermekeinknek. A játék és a játékos... Bővebben ...

A sakk egy régi és napjainkban is igen népszerű játék, melyről nem is gondolnánk, milyen változatos és a későbbiekben is hasznos tudást adhat gyermekeinknek. A játék és a játékos tanulás folyamata elengedhetetlen, azonban kevés annyira összetett és sokrétű fejlesztőmódszer létezik, mint a sakk.

A sakk fejlesztő hatásai:

- Gazdag, összetett gondolkodás kialakulása.
- Logikai és logikus látásmód kialakítása.
- Kreativitás és problémamegoldó képesség.
- Térbeli látás.
- Előre tervezés és gondolkodás.
- Megtanulnak a gyerekek veszíteni és győzni, valamint ezeket feldolgozni és megélni.
- Remek szocializálódási lehetőség a játékterep, valamit az egymás iránti tisztelet kialakulásában is jelentős szerepe van a játéknak.

A kisgyermekkorban elkezdett sakktanulás a későbbi iskolás években, a tanulásban, beilleszkedésben, valamint az akadályok kezelésében óriási segítséget nyújt a gyermekek számára.

A Happy Garden Családi Napközi egész nyáron szervez sakk oktatást, melyre szeretettel várjuk a gyerekeket, hogy játékosan fejlődjenek, tanuljanak, és igazi barátságokat köthessenek!

Hirkereső

Év szerint

MINDEN 2014 2013 2012 2011

Hírek kategórianként

Happy Garden Daycare
Csodakert Óvoda
Közérdekű hírek

Cimkék:

Budapest óvoda | Csodakert Óvoda | Happy Garden Daycare | Gondos szülő | kirándulás | szabadban | erdő erdei séta | lovaglás | gyermek sport zeneovi | zöld övezet | nyelvtanulás

Like-olj minket